Voor singles zijn er inmiddels vele mogelijkheden om een leuke partner te vinden. Ze kunnen nog altijd naar de plaatselijke kroeg gaan om leuke singles te ontmoeten. Maar ze kunnen ook een avondje speeddaten, een singlesvakantie boeken of op blind date gaan om een toekomstige partner te leren kennen.

Meer en meer singles kiezen echter voor de online aanpak in hun zoektocht naar een partner. Zij schrijven zich in op datingsites en gebruiken dating apps om mannen of vrouwen te ontmoeten. Zeker de datingsites voor hoog opgeleide singles zijn de afgelopen jaren in populariteit gestegen. Dit zijn sites als e-Matching, Parship, Match4me, Inner Circle en Elite Dating. Toch ondervinden zij steeds meer concurrentie van dating apps.

Dating apps voor hoger opgeleiden
Vooral de dating app Happn is erg populair onder stedelijke HBO en WO singles. Via de Happn app zie je singles bij wie je je maximaal 250 meter vandaan hebt bevonden. Een rondje langs het universiteitsgebouw levert gelijk een hoop nieuwe potentiële matches in je timeline op. Een dagje Amsterdam levert zo 200 ‘crossings’ (singels die vallen binnen jouw gewenste geslacht en leeftijdscategorie) op. Als je zo een profiel liket en de ander liket jou ook, ben je samen een match.

Buiten de grotere steden zul je erg weinig andere vrijgezellen vinden die de Happn app gebruiken. Hoger opgeleide singles in steden als Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam hebben echter keuze te over. Naast Happn is natuurlijk ook Tinder een concurrent van de hoger opgeleiden datingsites. Hoewel veel singels na een tijdje een haat/liefde relatie met Tinder ontwikkelen, is deze optie toch vaak makkelijker, en goedkoper, dan een e-Matching of Parship.

Waarom een datingsite voor hoger opgeleiden?
Veel hoger opgeleiden daten het liefst met iemand die hetzelfde opleidingsniveau heeft. Uw nieuwe partner hoeft niet exact dezelfde achtergrond te hebben als u heeft, maar het is wel prettig als jullie een vergelijkbare opleiding genoten hebben. Met hetzelfde opleidingsniveau is het simpelweg gemakkelijker praten. Dit vergroot de kans op een goede klik en dus op een leuke relatie.

Schrijft u zich in op een datingsite voor hoger opgeleiden, dan komt u alleen in aanraking met singles met hetzelfde hoge opleidingsniveau. U kunt gemakkelijker praten met deze leuke vrijgezellen en dit biedt veel mogelijkheden voor een leuke match. Zeker als u een hoog opleidingsniveau erg belangrijk vindt, is een datingsite voor hoger opgeleiden iets voor u.

Echter lopen de datingsites wel leeg, mede door toedoen van datingapps als Tinder en Happn. Daar waar datingsites eerst juist voordelen boden, namelijk op allerlei criteria kunnen selecteren, lijken huidige daters juist snelheid en een lage prijs te willen. Gratis swipen beantwoordt volledig aan die nieuwe vraag. Plus, omdat datingsites steeds minder bezocht worden hebben al die zoekcriteria weinig zin. Goede kans dat, wanneer je al je criteria hebt ingevoerd, er weinig tot nul singles uit komen rollen.

Tel daarbij op dat vrijwel elke datingsite een geldbedrag vraagt om überhaupt berichten te kunnen versturen, en het gevaar van Happn en Tinder is snel duidelijk. Hoewel deze apps ook betaalde premium functies hebben, heb je deze niet nodig om contact te maken met je matches. Dat verschil is funest voor datingsites op lange termijn.

Voorbeelden van datingsites voor hoger opgeleiden
Wilt u zich inschrijven op een datingsite voor hoger opgeleiden? Dan heeft u de keuze uit diverse websites voor online dating. Eén van de populairste datingsites voor hoger opgeleiden is E-matching. Op deze datingsite zijn enkel singles actief met HBO- of WO-opleidingsniveau. Heeft u een HBO- of WO-opleiding gevolgd? Dan kunt u zich inschrijven op E-matching om gelijkgestemde singles te ontmoeten. Op 24dating staat een overzicht van datingsites voor hoog opgeleiden.

Single reizen voor hoger opgeleiden
Een alternatief op online dating op datingsites of apps zijn speeddate evenementen en single reizen. Het leuke van speeddate evenementen is dat je singles gelijk in het echt ziet. Op apps en datingsites willen mensen nog wel een (te) lang chatten voor ze elkaar ontmoeten. Een face-to-face ontmoeting zegt toch het meest. Nadeel is dat je tijdens zo een speeddating avond slechts 10 of 20 singles ziet. Ter vergelijking: dat swipe je er op Tinder binnen 2 minuten doorheen! De kans dat er iemand tussenzit die je bevalt is, mede gezien onze hoge eisen van tegenwoordig, niet heel groot.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor single reizen. Enkele reisorganisaties bieden single reizen exclusief voor hoger opgeleiden aan. Groepen verschillen van 15 tot 60 singles. Een probeert ongeveer evenveel vrouwen als mannen mee te laten gaan op zo een reis. Reisbureaus die dit soort reizen aanbieden zijn onder meer Crusj en Villavibes. Een goed overzicht van single reizen staat op Bradly.

Direct starten met daten
U geniet nog wel van uw vrijgezelle leventje, maar het zou toch leuk zijn om een partner te vinden. Bent u klaar om afscheid te nemen van uw leven als single? Schrijf u dan in op een datingsite voor hoger opgeleiden en voor u het weet, heeft u meerdere leuke contacten gelegd. Met een beetje geluk is één van deze singles uw perfecte match. En zo niet? Dan tóch maar weer terug naar Tinder.

VorigeSchoolleiders veroorzaken mailbombardement bij minister Slob
VolgendeDriehonderd Groningse leerlingen bestuderen de Sinterklaasmaan
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter