Tien tot vijftien jaar geleden werd er nauwelijks internet gebruikt op school. Af en toe werden de computers ingeschakeld voor een schoolopdracht op het internet, maar verder waren leerlingen niet veel ‘online’. Tegenwoordig is dit wel anders. Het internet speelt een steeds grotere rol in de samenleving. Ook in schoolgebouwen wordt er meer en meer internet gebruikt. Dit vergroot de behoefte aan een snelle internetverbinding.

Het belang van snel internet
Steeds meer lessen worden (deels) online gegeven. Er worden online lesmaterialen gebruikt, er worden online opdrachten gegeven en ga zo maar door. Nu leerlingen vaker online zijn op school, is er meer behoefte aan snel internet. Langzaam internet stuwt namelijk de voortgang in de klas en dit is zeker niet gewenst. Wilt u dat uw kinderen ook snel vooruit gaan? Dan is snel internet in uw schoolgebouw een must.

Langzaam internet kan de vooruitgang van uw leerlingen beperken. Ook is langzaam internet frustrerend voor uw medewerkers. Als zij continu worden tegengehouden door een langzame internetverbinding, groeit de frustratie al snel.

Een nieuw abonnement afsluiten
Is het internet op school niet snel? Dan kunt u hier gelukkig iets aan doen. Controleer of u uw huidige internetabonnement op kunt zeggen. Als dit mogelijk is, kunt u een nieuw internetabonnement afsluiten. Kies voor een abonnement met snel internet en u heeft geen last meer van die trage internetverbinding. Niet alleen uw leerlingen, maar ook uw docenten zullen u dankbaar zijn. Wanneer u kiest voor een alles in 1 pakket, ontvangt u naast snel internet ook vaste telefonie en digitale tv. Het geheel wordt dan ondergebracht in één abonnement.

Internetabonnementen vergelijken
Wij raden u aan internetabonnementen van diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo vindt u het abonnement dat het beste bij uw school past. Kijk voornamelijk naar de internetsnelheid die de diverse providers kunnen bieden. Het is belangrijk dat u een internetabonnement met hoge internetsnelheid afsluit.

Als u meerdere abonnementen heeft gevonden die bij uw school passen en bovendien snel genoeg zijn voor uw leerlingen en docenten, kunt u deze verder met elkaar vergelijken. Leg de prijzen van diverse abonnementen naast elkaar en u vindt het goedkoopste internetabonnement voor uw school. Met het goedkoopste abonnement bespaart u enkele euro’s per maand. Dit lijkt niet zo veel, maar de jaarlijkse besparing van het goedkoopste abonnement loopt al snel op tot enkele tientallen euro’s.