#wijschoolleiders out of office

Schoolleiders zetten op dinsdag 9 oktober hun afwezigheidsassistent aan met een tekst die duidelijk maakt wat het vak inhoudt en waarom meer erkenning en waardering nodig is. Mailers krijgen het verzoek de volgende dag opnieuw hun email te sturen als ze alsnog een reactie willen. De schoolleider kan de vrijgekomen tijd gebruiken voor zaken waar hij vaak niet aan toe komt. De actie wordt georganiseerd door de AVS en gesteund door CNV Schoolleiders.

Op woensdag 10 oktober gaan schoolleiders in Nieuwspoort in Den Haag in gesprek met onderwijswoordvoerders uit de Tweede Kamer over de inhoud van hun vak, omdat hun cruciale rol in het huidige onderwijsdebat - en de erkenning en waardering daarvoor - onderbelicht blijft. Centraal staat het rapport ‘Een krachtige rol voor schoolleiders’ van de Onderwijsraad (voorjaar 2018). Daaruit blijkt dat schoolleiders van groot belang zijn voor de kwaliteit van het onderwijs.

Het complete bericht: https://www.avs.nl/artikelen/opnieuw-actie-wijschoolleiders-out-office

VorigeDag van de Duurzaamheid
VolgendeDit is waarom een broodtrommel mee naar school nemen een goede keuze is
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter