Steeds meer kinderen blijven tussen de middag over op school. De belangrijkste reden daarvoor is dat steeds meer ouders werken en dus niet meer tussen de middag thuis zijn. Als je je kind laat overblijven op school dan kun je ervoor kiezen om een broodtrommeltje mee te geven. Dit is om meerdere redenen een verstandige keuze.

Geef je kind een herkenbare broodtrommel
Als je kind voor het eerst naar school gaat dan wordt er natuurlijk een stoere schooltas of rugzak uitgezocht. Dit is het moment om ook een mooie broodtrommel aan te schaffen. Kies bijvoorbeeld voor een leuke en herkenbare broodtrommel, bijvoorbeeld met een favoriet tekenfilmfiguur erop. Zo weet je kind meteen dat die broodtrommel van hem of haar is en dat voorkomt vergissingen. Geef je kind gezonde dingen mee zoals fruit, granenrepen en bruine boterhammen met gezond beleg. Een kleine zoete lekkernij kan natuurlijk af en toe ook in het trommeltje worden gestopt.

Een gezonde lunch
Als je kind een broodtrommel mee naar school neemt die door zijn ouders is gevuld dan is de kans groot dat je kind een gezonde maaltijd heeft tussen de middag. Als er geen broodtrommel meegaat dan is de kans groot dat je kind de lunch gebruikt in de snackbar. Voor een keertje is dat misschien niet erg, maar dagelijks de lunch laten bestaan uit frites en kroketten is niet echt een goed idee. Een gezonde bruine boterham met kaas en een appel is dan toch echt een stuk gezonder. Op veel basisscholen is toezicht bij de lunch. Veel middelbare scholieren, zeker in de lagere klassen, mogen tussen de middag het schoolterrein niet af. Dit om te voorkomen dat ze zich tegoed doen aan ongezonde dingen uit de supermarkt of de snackbar.

Brood blijft langer vers
Een belangrijk voordeel van een broodtrommel ten opzichte van bijvoorbeeld een boterhamzakje is dat brood langer vers blijft. Ook voorkom je dat je boterhammen in de schooltas of werktas worden geplet en dat er dus uiteindelijk niet veel meer van over is als je gaat lunchen. Een broodtrommel is dan ook een goed idee, zowel voor scholieren als voor mensen die voor hun werk de deur uit gaan.

Herinneringen aan vroeger
Vroeger was er geen diepvriezer en ook geen koelkast. Brood most dus op een andere manier vers gehouden worden. De degelijke Wesco broodtrommel bestaat dan ook al vele tientallen jaren en is een begrip in vele keukens. Verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren heeft deze broodtrommel dan ook in veel huishoudens zijn intrede gedaan.

VorigeOpnieuw actie schoolleiders
VolgendeDit zijn de Duurzame Docenten van 2018!
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter