Burgemeester Femke Halsema opent Dag van de Duurzaamheid in Amsterdam

Op woensdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, worden in Nederland tienduizenden kinderen voorgelezen uit het boek 'De Kracht van Nieuwe Energie', dat speciaal voor de Dag van de Duurzaamheid door pabo-studenten is geschreven. Burgemeester Femke Halsema trapt de landelijke Voorleesactie af in Theater De Krakeling in Amsterdam.

Ook meteoroloog Helga van Leur, presentatrice Milouska Meulens, DJ Gregor Salto en directeur van Urgenda Marjan Minnesma nemen deel aan de feestelijke opening.

De visie van kinderen: hoe duurzaam is Nederland?
Hoe denken kinderen over de wereld en de duurzame verandering en die nodig zijn? De leerlingen van de 10e Montessorischool De Meidoorn uit Amsterdam lezen hun Staat van Duurzaamheid voor. Burgemeester Femke Halsema ontvangt vervolgens het eerste exemplaar van ‘De Kracht van Nieuwe Energie’ uit handen van de leerlingen.

Alle voorleesverhalen zijn geschreven door pabo-studenten, de leerkrachten van de toekomst. Kinderen uit heel Nederland maakten voor het boek de illustraties. Onder redactie van André de Hamer en Peter Heres van Duurzame PABO zijn 18 verhalen gebundeld. Het is een voorlees- en lesboek ineen, waar je energie van krijgt en energie mee kan besparen.

Presentator Milouska Meulens, neemt de kinderen daarna mee door een boeiend programma van theater De Krakeling. Er is een gesprek met de kinderen door meteoroloog Helga van Leur en DJ Gregor Salto. En met de duurzame experts van Eneco, de Energiecommissie, Lidl en KPMG.

Initiatiefnemers
De Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid is een initiatief van Duurzame PABO, Urgenda en DuurzaamDoor en is mede mogelijk gemaakt door KPMG, Eneco, Lidl en Enexis.

Vorige7 tips voor het geven van onweerstaanbare presentaties
VolgendeOpnieuw actie schoolleiders
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter