Net zoals iedere schoolvakantie is ook de kerstvakantie een ideaal moment om massaal opnieuw onze koffer onder het stof uit te halen. Niet alleen ouders en leerlingen, maar ook docenten kiezen voor een ontspannende periode in het buitenland. En eenmaal terug achter de schoolbanken? Dan is het ineens een stuk moeilijker om die ontspannende periode opnieuw van ons af te schudden.

Zoals alle docenten wel weten is het belangrijk om de aandacht van de studenten alsnog te claimen. Prangende voorbeelden en speelse verwijzingen zullen daaraan bijdragen. Benieuwd naar wat de meest bezochte bestemmingen tijdens de kerstvakantie zijn? Bijvoorbeeld omdat je ze wilt verwerken in jouw lesvoorbereiding? Sneeuw, zon en kerstmagie blijken het goed te doen, zoveel is alvast duidelijk.

Sneeuwpret in Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland
Terwijl een witte kerst in Nederland al lang geen garantie meer is, kiezen steeds meer gezinnen ervoor om tijdens de kerstvakantie zelf de sneeuw op te zoeken. Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland zijn dan de populairste bestemmingen.

In Oostenrijk is het vooral Tirol dat het goed doet, terwijl men in Zwitserland kiest voor Wallis. Zoals elke vakantie staat ook Frankrijk hoog op het lijstje van meest bezochte bestemmingen. Hier zien we wel een opdeling tussen wintersportvakanties en luxueuze verblijven in het zuiden van het land terugkomen. In het eerste geval is het vooral Les Trois Vallées in de Franse Alpen dat enorm populair is. Terwijl men in het tweede geval kiest voor hippe en jonge steden zoals Marseille.

Tijd om wintersport te verwerken in een lesje wiskunde? Of zullen we het toch maar hebben over het ontstaan van die gebergtes? Of leggen we eerder uit waarom het op de top van zo’n berg, dichter bij de zon, toch kouder is in plaats van warmer? Het kan allemaal!

De populariteit van de Spaanse zon
Ook tijdens de wintervakantie staat de Costa del Sol hoog op de agenda. Hier zijn het vooral de resorts in het zuiden van het land die het goed doen. Toeristen gaan hier voornamelijk op zoek naar een extra straaltje warmte in de kille winterperiode. Ze willen echter ook kunnen genieten van alle luxe, vooral als het weertje toch niet zo aangenaam blijkt te zijn. Dat merken we onder andere aan de populariteit van resorts als Marriott Marbella.

Wil men echt zekerheid over aangename temperaturen tijdens de winterperiode? Dan trekt men meestal naar de Balearen waar men onder andere verblijft in de prestigieuze resorts van de Marriott Vacation Club.

Allemaal extra aangenaam, maar weten de leerlingen eigenlijk waarom in het zuiden op dat moment een stuk warmer is dan in Nederland? Een lesintro is geboren!

Kerst vieren in New York
Series als Friends en Orange is the new black hebben New York een vleugje magie gegeven, zeker tijdens de feestdagen. Het kan er tijdens de wintermaanden dan wel flink koud zijn en zelfs een fikse laag sneeuw is mogelijk, maar dat maakt het er nu eenmaal extra fijn. Met het gezin winkelen, misschien even schaatsen of het kleine broertje laten plaatsnemen op de schoot van de kerstman? Het kan er allemaal!

Steeds meer gezinnen kiezen voor een kort bezoek aan The Big Apple en daar kan je als docent zeker wat mee aanvangen!

VorigeHet Volgen van een Thuisstudie
VolgendeNa een aantal jaren weer voor de klas
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter