Schoolbesturen in het voortgezet onderwijs kunnen van september 2017 tot en met 29 december nog gebruik maken van de subsidieregeling voor verduurzaming van hun schoolgebouwen. Met de subsidie ontvangen schoolbesturen 50% van de kosten voor het inhuren van extern advies terug, tot een maximum van € 3.500. Er is nog ruimte voor circa 70 subsidieaanvragen. De subsidie maakt onderdeel uit van de Green Deal Scholen die besturen op weg helpt met praktische informatie en stappenplannen. De Green Deal Scholen beoogt een gezond, duurzaam en ook betaalbaar schoolgebouw.

De subsidieregeling is onderdeel van de Green Deal Scholen die bijdraagt aan duurzame groei zoals afgesproken in het Nationaal Energie-Akkoord. De Green Deal Scholen is een samenwerking tussen vertegenwoordigers van het primair onderwijs, voorgezet onderwijs, gemeenten, huisvestingsdeskundigen en verschillende ministeries. Het doel is om schoolbesturen een helpende hand toe te steken door kennis te bundelen en scholen op weg te helpen in de stappen die zij kunnen nemen. De organisatie is onafhankelijk en brengt geen kosten in rekening voor de assistentie. Via de site van De Green Deal Scholen is meer te lezen over onderzoeken, praktijkvoorbeelden en achtergrondinformatie.

Subsidie aanvragen
Subsidie aanvragen kan via de site van Green Deals of direct via het eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

VorigeOnduidelijkheid over extra geld voor lerarensalarissen
VolgendeNieuwe subsidieregeling voor snel internet van start
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter