Ook het onderwijs ontkomt niet aan de digitalisering van de samenleving. En dat biedt scholen- en besturen nieuwe kansen. Waar eerder alles met de hand verwerkt moest worden in een Excel bestand, bieden slimme ICT-dienstverleners tegenwoordig handige services waarmee veel tijd en geld bespaard kan worden. Hierdoor hebben zowel docenten als bestuurders meer tijd over voor belangrijke kerntaken.

Tijd en geld besparen met automatisering

Kiezen voor automatisering kan u een boel werk uit handen nemen. Het inrichten van de applicaties die hiervoor nodig zijn, kan jammer genoeg wel enige tijd in beslag nemen. Gelukkig zijn er ICT-dienstverleners die alle benodigde software voor u kunnen klaarmaken in een persoonlijke Cloud. Een voorbeeld hiervan is Managed onderwijs. Een groot voordeel hiervan is dat alle benodigde software actief is binnen een enkele omgeving. Daarnaast worden leerling gegevens extra beveiligd en wordt uw persoonlijke Cloud beveiligd met up-to-date anti-virus systemen. De kans dat gegevens van de school op straat komen te liggen, wordt hiermee een stuk kleiner gemaakt. Verder is het vaak ook nog mogelijk uw persoonlijke Cloud te ontdoen van irrelevante onderdelen.

Cloud op maat

De meeste automatiseringssystemen voor het onderwijs zijn erg uitgebreid. Lang niet iedereen maakt gebruik van alle software componenten die aangeboden worden bij een bepaalde dienst. Het is daarom handiger een persoonlijke Cloud te laten inrichten met alleen de software die u daadwerkelijk gaat gebruiken. Dit maakt uw persoonlijke omgeving niet alleen overzichtelijker en gemakkelijker in gebruik, maar voorkomt ook nog eens onnodige fouten door gebruik van verkeerde software. Bent u benieuwd hoe een dergelijke Cloud er uit ziet en functioneert? Dan biedt het eerder genoemde Managed.nl de mogelijkheid een vrijblijvende demonstratie aan te vragen.

Beveiliging van onderwijsdata

Privacy en beveiliging van gegevens worden ook in het onderwijs steeds belangrijker. De laatste maanden is het pijnlijk duidelijk geworden dat een slechte beveiliging van de ICT infrastructuur ernstige gevolgen kan hebben. Naast het platleggen van de systemen door een slechte beveiliging, kan deze slechte beveiliging ook nog eens de oorzaak worden van een datalek. Dit kan tot gevolg hebben dat gegevens van leerlingen, docenten en ouders op de straat komen te liggen. Het is daarom zeer belangrijk gebruik te maken van optimaal beveiligde applicaties en software. Omdat scholen nog wel eens vergeten de laatste beveiligingsupdates door te voeren, is ook beveiliging een goede reden om gebruik te maken van een persoonlijke Cloud. Wanneer u gebruik maakt van een dergelijke Cloud, wordt uw beveiliging namelijk automatisch bijgewerkt zodat uw gegevens altijd optimaal beveiligd blijven.