Er zijn ontzettend veel goede redenen om leraar te worden en hieronder vertellen we waarom.

Dankbaar werk

Als leraar draagt u iets bij aan een betere wereld. Het is dankbaar werk. U brengt kinderen de basis bij waar zij hun hele leven iets aan hebben en u speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van deze kinderen. Of u dat nou doet als docent of onderwijsassistent na het reageren op een vacature onderwijsassistent

Variërend werk

Elke dag is weer anders. U heeft elke dag een groep met kinderen voor uw neus, die steeds weer anders reageren. U verveelt zich dus geen moment.

Blijf op de hoogte van wat hip is

Kinderen houden u jong en flexibel. U blijft op de hoogte van wat er nu weer hip is, en u weet precies welke nieuwe termen er nu weer gebruikt worden door de jeugd. En als u op een dag eens een afschuwelijk lelijke trui aan heeft, dan is er grote kans dat u dat haarfijn te horen krijgt.

Genieten van kinderlijk humor

Kinderen hebben de leukste humor. Dat komt voor een deel doordat ze nog niet in ingebakken kaders denken.

Een nieuwe kijk

Kinderen veranderen hoe u naar de wereld kijkt. Ze hebben een originele kijk op het leven, en door de wereld door hun blik te zien, staat u zelf ook anders in het leven.

Leer uzelf kennen

Het leraarschap is een prachtige manier om veel over uzelf te leren. De kinderen in de klas weerspiegelen hoe u op dat moment in uw vel zit. Bent u vrolijk en uitbundig? U zult zien dat dit onmiddellijk effect heeft op het humeur van de leerlingen. Hetzelfde geldt als u een enkele keer in een minder goede bui bent. Dankzij de kinderen leert u hoe u invloed kunt hebben op de sfeer om u heen, niet alleen in de klas, maar ook in uw privéleven.

Genoeg werk en vacatures

In het onderwijs is altijd werk. Zolang we kinderen en leerplicht hebben in Nederland, zullen er scholen bestaan. Bekijk deze website met vacatures!

Eigen baas

U bepaalt wat er in de klas gebeurt. Als leraar bent u – tijdens de lesuren – eigen baas. U geeft op uw volledig eigen wijze invulling aan de lessen, al wordt dit natuurlijk wel een beetje begrensd door de toenemende regelgeving.

Variabele werktijden

Een groot voordeel van leraar zijn: u bent niet gebonden aan een 9 tot 5 baan. De lesuren vallen uiteraard binnen de schooltijden, maar de andere taken kunt u grotendeels zelf inplannen. En u hebt een groot deel van de schoolvakanties gewoon vrij.

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

U blijft zichzelf ontwikkelen. Niet alleen binnen het vakgebied waarin u les geeft, maar ook in alle onderwijsvernieuwingen en beleidsveranderingen. U blijft op de hoogte van wat er allemaal speelt. Hebt u al zin in een carrièreswitch?

VorigeSchoolleiders ondersteunen inzet AVS en standpunten PO in Actie
VolgendeActieplan voor wachtlijsten internationale scholen
Reacties (1)
Gebruiker
Chiquita
15-8-2017

Beste lezer. Ik kan me ontzettend vinden in alle redenen waarom je een baan als docent zou moeten willen ambiëren. De interactie tussen jou en leerling, tussen jou en docent, kennisdeling met collega's, maar vooral de actieve bijdrage aan de levensloop van je leerling.
Ook ik heb passie voor het lesgeven, maar heb tot op heden nog geen mogelijkheid kunnen zie/creëren met mijn teamleider en HR-adviseur.
Heeft u misschien enig idee wat zou kunnen maken dat ik vanuit de ene functiegebied over kan stappen naar datgene dat mij energie geeft en het doorzettingsvermogen, het lesgeven dus. Reden hiervoor is dat als ik nu voor de klas zou willen staan, dit onbevoegd kan, maar wel duidelijk moet zijn wat ik heb geleerd vanuit mijn vakgebied OF ik moet en deeltijdopleiding volgen en stage lopen waarbij er een stagevergoeding wordt verstrekt. Gezien dit onvoldoende is voor mijn vaste lasten en is dus zeker geen optie.

Wat dan wel zou je zeggen? Dat hangt af van wat scholen zouden willen bereiken zonder dat ik mijn PDG heb of mijn diploma heb van de Lerarenopleiding Engels.

Weet iemand bij wie ik moet zijn als ik een school heb gevonden waar ik mij als gepassioneerde zou willen melden?

Ik hoor het graag.
Creatieve groet van mij///

Laat een reactie achter