Op 11 november 2017 werd Singles Day gevierd. Ook in Nederland wordt het vieren van Singles Day steeds populairder. Onder andere Bol.com en de Mediamarkt deden dit jaar mee aan de Singles Day in Nederland. Beidde bedrijven spraken van een omzet die ver boven de verwachtingen lag.

Wat is Singles Day?
Singles Day is vanuit China overgewaaid naar Europa. Op deze dag vieren singles in China dat zij single zijn. En wat is er nou leuker dan jezelf lekker verwennen met nieuwe spullen?

Singles Day is ontstaan op de universiteit van Nanking en werd in de beginfase alleen gevierd op enkele Chinese universiteiten. Echter bleven de studenten deze feestdag ook vieren nadat zij waren afgestudeerd. Commerciële bedrijven speelden hier vervolgens handig op in door op Singles Day hoge kortingen te bieden op bepaalde producten, net als dat bij Black Friday en Cyber Monday gebeurt.

Singles Day 2017 breekt alle records
De afgelopen Singles Day heeft opnieuw alle oude records gebroken. Alibaba (een Chinese Marktplaats) boekte op Singles Day een omzet van maar liefst 25,4 miljard dollar. Dat is een stijging van maar liefst 39% ten opzichte van 2016. Omdat er voor de Nederlandse markt nog maar weinig gedaan werd aan Singles Day voor 2017, is het nog niet duidelijk of ook hier records gevestigd zijn. Wel is duidelijk dat Bol.com op Singles Day een record dagomzet heeft gedraaid. De Bol.com Singles Day heeft de eigen verwachtingen van deze dag ruimschoots overtroffen. Precieze cijfers wil het bedrijf niet delen. Het bedrijf gaat er overigens wel van uit dat Singles Day ook in de komende jaren sterk zal blijven groeien in Nederland.

Singles Day 2018
Ook in 2018 wordt Singles Day weer gevierd. De verwachting is dat in 2018 nog meer Nederlandse bedrijven het voorbeeld van Bol.com zullen gaan volgen en ook zullen gaan meedoen door op 11 november extra kortingen te bieden. Omdat er ook in de media steeds meer aandacht wordt besteed aan Singles Day, is de verwachting dat ook consumenten de Singles Day 2018 beter zullen gaan vinden en benutten. Singles Day 2018 wordt gevierd op zondag 11 november 2018.

Populaire producten
Producten die veel worden verkocht op Singles Day zijn de zogenaamde "verwencadeautjes voor jezelf". Het meest verkochte product in Nederland was parfum, gevolgd door andere producten voor de persoonlijke verzorging. Zowel mannen als vrouwen doen in Nederland mee aan Singles Day. Precieze cijfers hierover zijn nog niet bekend.

VorigeIn één maand meer schrijfplezier in de klas
VolgendeLeerlingen overschatten eigen digitale vaardigheden
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter