De Schoolschrijver lanceert vandaag nieuw programma-aanbod: De Schoolschrijver-maand en De Schoolschrijver Academie. Hiermee komt de stichting tegemoet aan de groeiende vraag van basisscholen om met een creatieve aanpak leesplezier en schrijven van kinderen naar een hoger niveau te tillen.

De Schoolschrijver-maand maakt enthousiast voor taal
In vier interactieve lessen van zestig minuten maken Gideon Samson, Janneke Schotveld, Lydia Rood en andere bekende kinderboekenauteurs leerlingen enthousiast voor de magie van taal. Drie lessen zijn te volgen via het digibord. In de laatste les komt een Schoolschrijver in de klas. Schrijvers kunnen als geen ander kinderen motiveren om de taal in al haar rijkdom te ontdekken, te leren vertrouwen op eigen talenten en de waarde van creativiteit te leren ervaren. Daar hebben kinderen nu veel aan en ook in hun latere leven.

Met de Academie kennis en inspiratie van een échte professional
Dezelfde Schoolschrijvers die in De Schoolschrijver-maand kinderen warm maken voor verhalen en ze leren spelen met taal, delen in De Schoolschrijver Academie hun ervaring en kennis met schoolteams, pabo-studenten en leesprofessionals. De trainingen, die een dagdeel duren, gaan over verhalen schrijven en het creëren van een optimaal leesklimaat. Daarnaast is er een training gericht op creatief taalonderwijs aan nieuwkomer-kinderen.

Nobelprijs voor de jeugdliteratuur
Het nieuwe aanbod is bedoeld voor álle basisscholen die schrijven, leesplezier en taalvaardigheid naar een hoger niveau willen tillen. Het is ontwikkeld op basis van bewezen effectiviteit van het intensieve halfjaarprogramma dat De Schoolschrijver al sinds 2010 biedt aan taalzwakke scholen. De Schoolschrijver is recent genomineerd voor de Astrid Lindgren Memorial Award 2018, de ‘Nobelprijs voor de jeugdliteratuur’.

VorigeProactief werk maken van seksuele integriteit
VolgendeSingles Day: voor- en door studenten
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter