Het zal u niet verbazen, maar een heleboel studenten hebben het lastig zat om rond te komen in de tijd waarin ze studeren. Ze moeten namelijk keuzes maken tussen studeren, stappen / leuke dingen doen met medestudenten en een bijbaantje om het een en ander te bekostigen. Zeker als ze daarbij ook nog eens uit het ouderlijk huis gaan en een kamer gaan huren. Aan de andere kant worden de eisen die de studies stellen steeds hoger. Zonder een goede laptop of tablet is het eigenlijk niet meer mogelijk om te voldoen aan de opdrachten die gemaakt moeten worden. Maar daar kunnen studenten handig mee om gaan. Ze doen dit door gebruik te maken van populaire kortingsdagen zoals Singles Day en Black Friday, maar ook uitverkoop periodes zijn populair.

Het fenomeen Black Friday is komen overwaaien uit de USA en is daar de dag in het jaar waarop er gekocht kan worden met hele hoge kortingen. Schoenen, kleding, laptops, woonartikelen het is allemaal in de aanbieding. Maar ook bij ons doen daar nu veel winkels aan mee. En daar profiteren studenten maar al te graag van. Net even die nieuwe laptop kopen, of dat nieuwe bed, of alvast een outfit voor de kerst. Het is echt veel goedkoper als men dat doet op een dag als deze. Die ander genoemde dag is vooral populair in China. Kopen bij een webshop in China is dan ook populair op die dag. Nog net even wat nieuwe telefoonhoesjes kopen voor slechts een paar dubbeltjes? Dat is toch ideaal. Op deze manier kunnen studenten toch net wat beter rondkomen en voldoende nieuwe spullen kopen. Andere periodes die populair zijn zijn de back to school acties die in augustus en september elk jaar weer beschikbaar zijn. Een nieuwe laptop kopen voor de volle mep is dus helemaal niet meer nodig. Het is gewoon een kwestie van een beetje shoppen met timing!