Eindhoven – Softwarebedrijf JouwWeb heeft lesmateriaal voor het onderwijs ontwikkeld om leerlingen de mogelijkheid te geven hun 21st century skills te verbeteren. Bij JouwWeb kan iedereen namelijk op relatief eenvoudige wijze een eigen website maken. Door de jaren heen merkte JouwWeb dat de dienst steeds vaker door scholen gebruikt werd. Vandaar dat zij docenten een handje willen helpen door lesmateriaal aan te bieden dat de belangrijkste functies van de dienst uitlegt, zodat leerlingen zelf aan de slag kunnen gaan om een mooie website op te bouwen.

JouwWeb is ontstaan vanuit een minor Ondernemerschap aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Tijdens deze minor kwamen studenten Wouter Twist en Roel van Duijnhoven erachter dat er in Nederland geen eenvoudig systeem is waarmee de consument zelf gemakkelijk een eigen website kan maken. De universiteit had veel bewondering voor het project en in 2009 hebben Wouter en Roel hiervoor de prijs van ‘beste ondernemingsplan’ in ontvangt mogen nemen. Niet veel later is JouwWeb, in oktober 2009, online gegaan. Inmiddels zijn er ruim 350.000 websites gemaakt met het systeem van JouwWeb.

Omdat JouwWeb merkte dat scholen steeds meer gebruik van de dienst gingen maken, is hiervoor lesmateriaal ontwikkeld. Docenten gebruiken de dienst bijvoorbeeld om een klassen website te maken of voor achtergrondinformatie van leerlingen voor een vakdocent. Ook leerlingen zijn fanatiek bezig met JouwWeb. Werkstukken en portfolio’s worden veel in de vorm van een website gemaakt. Maar ook het maken van een eigen website kan als zelfstandige opdracht aangeboden worden.

Om zowel docenten als leerlingen op weg te helpen, heeft JouwWeb gratis lesmateriaal beschikbaar gesteld via: school.jouwweb.nl.