Voor 1575 euro geen extra handen in de klas

10 miljoen euro voor aanpak van de werkdruk in 2018 betekent 1575 euro per school. “Hiermee koop je geen handen in de klas”, zegt AVS-voorzitter Petra van Haren. 80 procent van de schoolleiders is ontevreden over de toezeggingen van het kabinet. Dit blijkt uit een peiling van de Algemene Vereniging Schoolleiders onder haar leden.

In het regeerakkoord staat dat voor de aanpak van de werkdruk in het primair onderwijs in 2018 10 miljoen euro beschikbaar is. In de drie jaren daarna loopt dat bedrag op tot structureel 450 miljoen vanaf 2021. “Er moet nu geïnvesteerd worden in de werkdruk, niet pas over vier jaar”, zei Van Haren eerder al in een reactie op het regeerakkoord. De schoolleiders vinden dit ook. Ondanks dat het draagvlak onder ouders en bestuurders onduidelijk is, geeft 85 procent van de schoolleiders aan een mogelijk nieuwe staking te steunen.

Uit tal van opmerkingen in de peiling blijkt dat de schoolleiders vinden dat de inzet niet alleen een hoger salaris en een lagere werkdruk voor de leerkrachten moet zijn, maar voor het hele onderwijsveld, dus ook voor de schoolleiders. Ze hebben behoefte aan voldoende ondersteunende functies in de school en meer ruimte in het budget voor verdere ontwikkeling van hun school.
De schoolleiders vinden met klem dat er opnieuw een signaal naar de politiek moet worden afgegeven.
Meer dan duizend schoolleiders hebben de peiling ingevuld.

Bron: AVS

VorigeEigen website maken op school
VolgendeStudenten scoren korting op Singles day
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter