Het CV is bijna altijd het eerste dat een eventueel nieuwe werkgever van jou te zien krijgt. Het is daarom zeer belangrijk een aantrekkelijk CV te hebben. Dit geldt niet alleen voor sollicitaties in het onderwijs, maar voor praktisch alle sollicitaties. Het aanbieden van een uniek CV met een goede professionele indeling vergroot de kans dat je een bepaalde baan uiteindelijk gaat krijgen.

Het nut van een goed CV
Doel van het CV is om een potentiële werkgever te tonen wat je weet, wat je kunt en wat je hebt gedaan. In een goed CV zal een lezer de belangrijkste gegevens in een oogopslag kunnen zien. Is dit niet het geval? Dan is de kans groot dat aan dat CV minder aandacht wordt gegeven.

Onderscheid jezelf met een uniek CV
Veel werkgevers zien met regelmaat dezelfde CV's voorbijkomen. Uit onderzoek is gebleken dat een uniek CV opgebouwd met opvallende elementen bij een mogelijke werkgever een stuk beter blijft hangen dan een standaard CV. Het mag duidelijk zijn dat het CV gebruikt kan worden om een belangrijke eerste indruk te maken. Daarbij is het aan te raden het CV een 'personal touch' te geven, iets waardoor het CV beter onthouden zal worden.

Een professioneel CV maken
Het opstellen van een professioneel CV vergroot de kans op een nieuwe baan. Hoewel er veel gratis professionele CV's beschikbaar zijn als download of als standaard template, kun je er met grote zekerheid vanuit gaan dat deze CV's ook veelvuldig door andere werkzoekenden worden gebruikt. In een ideale situatie maak je dus gebruik van een professioneel en (vrij) uniek CV template.

Ervaringen op het CV vermelden
Houd de baan waarnaar je solliciteert in je achterhoofd. Een ervaring die voor de ene discipline belangrijk is, hoeft dat voor de andere niet te zijn. Zo kan een ervaring als kinderverzorgster een voordeel zijn wanneer je solliciteert naar een baan als leerkracht voor groep 1 en 2. Deze ervaring zal bij een sollicitatie naar een functie in het MBO veel minder zwaar wegen. Kortom: bedenk welke ervaringen voor de nieuwe baan belangrijk zouden kunnen zijn en werk deze uit. Overige ervaringen kun je ook vermelden, maar minder uitgebreid uitwerken.

VorigeEen schoolreisje naar de dierentuin met korting
VolgendeMeer cultuuronderwijs op school
Reacties (1)
Gebruiker
John Smeets
22-11-2016

Wat een vreselijke spelfouten in dit artikel. Waardeloos voor een website als deze. Controleren jullie dat niet?

Unieke CV ....
de CV ....
Houdt .....

Laat een reactie achter