Staatssecretaris Dekker (Onderwijs) heeft de wens uitgedrukt alle scholen in Nederland van snel internet te voorzien, onafhankelijk van de locatie van de school. Dat deed hij op 3 juni in een reactie op eerder gestelde Kamervragen van Kamerleden Voordewind (ChristenUnie) en Bisschop (SGP).

De twee Kamerleden hadden hun zorg uitgedrukt over de beperkte mogelijkheden van veel scholen om van internet gebruik te maken, met name vanwege lage internetsnelheid. In een reactie hierop geeft Dekker aan dat hij het belang van voldoende snel internet voor scholen inziet en dat de capaciteit van internetverbindingen sterkt verschilt per school. ‘Zo zijn er scholen, met name in stedelijke gebieden, die van een snel glasvezelnetwerk gebruikmaken. Maar zijn er ook scholen waar de maximaal beschikbare capaciteit van een netwerk te laag is voor de huidige behoefte van de school’, aldus de staatssecretaris.

Om deze reden wordt binnen het Doorbraakproject Onderwijs en ICT momenteel gewerkt aan een schatting van de benodigde bandbreedte voor scholen. Daarnaast laat Dekker weten dat hij samen met de PO-Raad, De VO-raad en het ministerie van Economische Zaken wil bekijken of er een gezamenlijke aanpak te creëren is die alle scholen van internet kan voorzien, onafhankelijk van de locatie van de school. De PO-Raad werkt hier graag aan mee.

VorigeAssociate degree wordt aparte opleiding
VolgendeAD: 'Steeds meer conflicten tussen ouders en school'
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter