Steeds meer ouders zoeken juridische hulp om een conflict met de school van hun kind op te lossen, dit meldt het Algemeen Dagblad vandaag.

Rechtsbijstandsverzekeraars en advocaten zien een flinke toename in het aantal zaken. Zo groeide het aantal geschillen bij Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR) met 140% in vier jaar tijd en zag rechtsbijstandsverzekeraar DAS het aantal onderwijsconflicten dit jaar met 18% stijgen. Een verklaring hiervoor is volgens Marion Scholtes, advocaat van Brussee Lindeboom Advocaten, dat 'ouders door schaalvergroting minder snel bij een leraar kunnen aanschuiven, hierdoor zijn ze mondiger geworden'.

SAR-jurist Rob Scholten vindt dit een zorgelijke ontwikeling omdat 'juridische procedures meestal niet in het belang van het kind zijn'. De zaken gaan bijvoorbeeld over het onderwijsadvies, pesten of zelfs een schoolreisje. Harm van Gerven, woordvoerder van de PO-Raad, ziet inderdaad dat er 'tegenwoordig steeds meer zaken zijn waarover je onenigheid kunt krijgen'.

VorigeStaatssecretaris Dekker: ‘Snel internet voor alle scholen, onafhankelijk van locatie’
VolgendeSteeds meer basisscholen stappen over op nieuwe schooltijden
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter