Beste Bachfilm van schooljaar 2014-2015 wint concert Bachvereniging

Op woensdagmiddag 10 juni werd de finale van het educatieproject ‘Beats by Bach’ gehouden. Scholieren uit heel Nederland gingen aan de slag met hun eigen Bachfilm, waardoor zij kennis maakten met de muziek van Johann Sebastian Bach. Een professionele jury koos uit vijf finalisten de film van het Charlemagne College uit Landgraaf als winnaar. De scholieren uit 4-vwo winnen hiermee een concert van de Nederlandse Bachvereniging.

Bachfilms
Het afgelopen schooljaar hebben scholen in heel Nederland gewerkt met het lespakket Beats by Bach. De Bachfilms bevatten scènes die losjes gebaseerd zijn op het leven van Bach, begeleid door muziek van deze componist. De vijf schoolklassen met de meeste stemmen voor hun film verdienden hiermee een finaleplek. Uiteindelijk werd er ruim 3.000 keer gestemd. Alle finalefilms zijn nog te zien op www.beatsbybach.nl/films.

Over Beats by Bach
Met de finale op 10 juni werd het derde schooljaar van Beats by Bach afgesloten. Dit educatieve programma voor havo- en vwo-leerlingen uit de bovenbouw werd in 2012 gelanceerd en is inmiddels door ruim 100 scholen in heel Nederland in gebruik genomen. Met Beats by Bach verandert iedere klas in een filmset. Als acteurs, regisseurs, editors, producers, stylisten en cameramensen gaan de leerlingen samen aan de slag om een echte film te maken, inclusief lipdub en soundtrack met de muziek van Bach.
Beats by Bach is een initiatief van de Nederlandse Bachvereniging en de Rabobank. Hiermee willen zij jongeren in aanraking brengen met klassieke muziek in het algemeen, en met het werk van Bach in het bijzonder. Meer informatie: www.beatsbybach.nl

VorigePubliek-private krachten zorgen voor meer muziek in de klas
VolgendeKamer verwerpt oproep onderwijsveld: Minder regels, maar niet voor méér scholen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter