Goed nieuws! Minister Bussemaker van OCW heeft een prijs van € 50.000 ingesteld voor het beste voorbeeld van museumeducatie voor kinderen, waarin musea en scholen in het primair onderwijs samenwerken.

De nieuwe tweejaarlijkse prijs wordt dit jaar voor de eerste keer uitgereikt. Ontvangt u straks de Museumeducatie Prijs 2015 uit handen van de minister?

Een nieuwe, belangrijke prijs
Door samenwerking leveren musea en scholen een belangrijke bijdrage aan de cognitieve, creatieve en sociale ontwikkeling van kinderen. De nieuwe prijs onderstreept het grote belang van museumeducatie, waarbij musea en scholen in het primair onderwijs samen educatieve programma’s ontwikkelen, soms met een intermediair voor een museummenu.

Meld uw samenwerking met een museum aan vóór 15 juni!
Heeft uw school of intermediair samen met een museum een educatieprogramma ontwikkeld? Meld uw programma aan op www.museumvereniging.nl/educatieprijs. Daar vindt u alle informatie en het aanmeldformulier voor de Museumeducatie Prijs 2015. Uit tien genomineerden kiest een vakjury de winnaar. De prijsuitreiking vindt plaats in oktober tijdens Hands On! Children in Museums, dé internationale conferentie over musea en kinderen in Amsterdam.

Zelf geen programma? Nomineer een ander.
Heeft u zelf geen museumeducatie-programma, maar kent u een inspirerend voorbeeld van samenwerking tussen musea en het primair onderwijs? Ook dat kunt u aangeven op www.museumvereniging.nl/educatieprijs.

De nieuwe Museumeducatie Prijs van € 50.000,- is een prachtige erkenning van het belang van museumeducatie. We hopen op vele aanmeldingen en inspirerende voorbeelden!

VorigeNieuwe leerroute moet kansen op baan voor mbo-er vergroten
VolgendeAfnameperiodes Centrale Eindtoets po schooljaar 2015-2016 bekend
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter