Opgaven van de Cito-toets die volgende week dinsdag begint, worden te koop aangeboden op internet. Via Marktplaats.nl kunnen geïnteresseerden voor 450 euro de vragen voor alle drie de dagen van de toets in huis halen.

Cito onderneemt vooralsnog geen actie, aldus de woordvoerster, omdat de opgaven zelf niet bekend zijn gemaakt. In NRC Handelsblad staat een opgave uit de categorie taal, waarbij leerlingen moeten beoordelen of een dikgedrukt woord in een zin fout is gespeld. De zinnen in kwestie zijn onleesbaar gemaakt.

„Een uitermate vervelende kwestie voor leerlingen ouders en docenten”, reageerde staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs. „Voor mij is dit een bevestiging dat er snel een centrale eindtoets in het onderwijs moet komen”, aldus Dekker.

VorigeEindexamens beginnen voor ruim 200.000 leerlingen
VolgendeStuderen in het buitenland wordt makkelijker
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter