Met Natuur- en Scheikunde (Nask2), Economie en Nederlands beginnen voor de leerlingen op het vmbo (GL en TL), havo en vwo maandag de eindexamens.

In totaal 206.300 leerlingen doen dit jaar hun eindexamens. Onder hen 110.270 vmbo'ers, 57.580 havoleerlingen en 38.450 vwo'ers. De examens beginnen maandag. Begin juni zijn de herexamens voor leerlingen die dat nodig hebben. Vorig jaar waren er met 198.000 scholieren iets minder eindexamenkandidaten dan dit jaar.

Twee jaar geleden was er een groot incident rondom de eindexamens, toen er tientallen eindexamens uit een Rotterdamse school waren gestolen. Veel leerlingen van die school hadden daardoor de examens daardoor vooraf al gezien en moesten het opnieuw doen. Het vwo-examen Frans belandde op internet, waardoor het examen voor heel Nederland werd verplaatst.

VorigeAfnameperiodes Centrale Eindtoets po schooljaar 2015-2016 bekend
VolgendeCito-toets online te koop
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter