Duizenden scholieren uit heel Nederland kunnen de komende tijd kosteloos naar Anne, een theatervoorstelling over het leven van Anne Frank die momenteel te zien is in Amsterdam. Het Joods Historisch Museum heeft voor de voorstelling een lespakket ontwikkeld over de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog.

'Project Anne' werd vandaag gelanceerd in Theater Amsterdam, dat speciaal gebouwd is voor de theatervoorstelling. Dat gebeurde in het bijzijn van scholieren, geschiedenisleraren en minister Jet Bussemaker van Onderwijs en Cultuur. 'Ik wil dat iedereen het verhaal van Anne kent en het nooit meer vergeet', zei de minister. 'Dit onderwijsproject kan helpen om na te denken over hoe we vandaag met elkaar omgaan.'

Het project is opgezet door de Stichting Educatief Programma Anne, die zich inzet om het besef van de oorlog en de Holocaust bij schoolkinderen van twaalf tot en met achttien jaar te vergroten. 'Juist het eigentijdse theaterstuk Anne is in staat om het belang van het verhaal van Anne Frank aan een nieuwe generatie door te geven', zegt de stichting. Er zijn lespakketten voor leerlingen voor basisscholen en het voortgezet onderwijs.

VorigeAanmelden traject Excellente Scholen 2015 start 2 maart
VolgendeOnderhandelingen nieuwe cao po van start
Reacties (1)
Gebruiker
a Bol
3-3-2015

Graag zouden wij met de klas naar de voorstelling "Anne" willen.
Onze klas, de Taalplusklas op het Oranje Nassau College in Zoetermeer is een bijzondere klas. De Taalplus op deze vmbo- school is bedoeld voor leerlingen die een taalachterstand (van 1 tot 2 jaar) hebben die niet is veroorzaakt door leer- of gedragsproblemen. In deze klas zitten leerlingen die gemotiveerd zijn om zich extra in te zetten om de taalachterstand in te lopen.
Veel leerlingen uit deze klas komen oorspronkelijk uit andere landen en krijgen tijdens de lessen Mens & Maatschappij de geschiedenis van Nederland. De voorstelling "Anne" zou hierbij goed aansluiten. Daarom lijkt het ons een leerzame en indrukwekkende excursie.

Vriendelijke groeten,
Roos Meijer en Arja Bol

Laat een reactie achter