Van maandag 2 tot en met vrijdag 20 maart 2015 kunnen scholen in het basis, speciaal basis, voortgezet en speciaal onderwijs zich aanmelden voor deelname aan het traject Excellente Scholen 2015. Het uiteindelijke doel: het behalen van het predicaat Excellente School 2015. Aanmelden kan via de website van de Inspectie van het Onderwijs.

Een excellente school is in de basis een goede school die zich onderscheidt van andere goede scholen door te excelleren op een bepaald gebied dat doorklinkt in de school als geheel. In de afgelopen drie jaar zijn er al 234 predicaten uitgereikt aan scholen die aan deze omschrijving voldoen. Vanaf 2015 valt het traject Excellente Scholen onder verantwoordelijkheid van de Inspectie van het Onderwijs en wordt het in samenhang gebracht met de voorgenomen vernieuwingen in het toezicht.

De belangrijkste veranderingen vanaf 2015 zijn:

Het predicaat is voortaan drie jaar geldig.
De jury wordt sectorspecifiek ingericht om meer rekening te kunnen houden met de sectorale verschillen.
In de beoordeling door de jury ligt de nadruk sterker dan voorheen op het excellentiegebied (meer informatie over de beoordelingsaspecten van de algemene onderwijskwaliteit en het excellentiegebied vindt u in de informatiebrochure van de inspectie).
Deelnemende scholen horen vóór de uitreiking of zij het predicaat ontvangen.

Op 26 januari 2015 ontvingen 51 scholen in het basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en en speciaal onderwijs het predicaat Excellente School 2014.

VorigeEarth Day op het KNMI
VolgendeGratis naar voorstelling Anne
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter