Schoolbesturen en gemeenten die te maken hebben met een dalend leerlingaantal, kunnen de gevolgen hiervan inzichtelijk maken met de nieuwe Transitieatlas primair onderwijs. Deze atlas werd in december gepresenteerd samen met de website www.transitieatlas.nl.

Het instrument helpt de gebruikers te denken in verschillende scenario’s en zorgt zo voor meer bewustwording van de gevolgen die de krimp met zich meebrengt. Ook bevordert de atlas dat alle partijen in een vroeg stadium bij het proces worden betrokken. Uiteindelijk kunnen, mede op basis van de uitkomsten van de transitieatlas, beleidsopties worden opgesteld. Doordat alle relevante partijen daaraan meewerken, draagt de atlas bij aan het verkrijgen van draagvlak voor de keuzes die vervolgens worden gemaakt.

De transitieatlas is samengesteld op basis van voorbeelden uit de Achterhoek maar door besturen en gemeenten in het hele land te gebruiken.

VorigeBasisschool bestolen van tablets
VolgendeInschrijven voor de koningsspelen 2015
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter