De Nationale Onderwijstentoonstelling 2015 is dinsdag 27 januari officieel geopend. Prinses Laurentien van Oranje en Marloes van der Meer (Leraar van het Jaar MBO) drukten op de rode knop, waarna met een luide knal en een uitbarsting van confetti de beurs feestelijk van start ging. Daarna knipte Joke Lorist, docent Speciaal Onderwijs, het lintje bij de ingang door en liepen prinses Larentien en Marloes van der Meer als eerste bezoekers naar binnen. Al snel gevolgd door een grote menigte onderwijsprofessionals die het spits afbeten. De NOT duurt nog tot en met 31 januari en is woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur geopend.

Bevlogen speech
Het wachtende publiek werd 's ochtends eerst vermaakt door muziek en 'Cabaret in het onderwijs' in de centrale entreehal. Om half 10 volgde een interview met Marloes van der Meer over haar verkiezing tot Leraar van het Jaar MBO, haar manier van lesgeven en haar visie op het (toekomstige) onderwijs. Aansluitend stapte prinses Laurentien van Oranje op het podium, om een in een bevlogen speech een lans te breken voor het onderwijs in algemene zin en leraren in het bijzonder. 'Stel jezelf als docent centraal, vanuit je passie voor de ontwikkeling van anderen en de manier waarop jij daar invloed op kunt hebben. Ben niet te bescheiden, erken het grote belang van onderwijs en jouw essentiële rol als leraar daarin. Stap uit de schaduw, zet jezelf in het licht, dan schijnt dat licht vanzelf op de kinderen', zo luidde (kort samengevat) haar boodschap.

Inhoudelijk programma
Om 10.30 gaf Laurentien van Oranje, als oprichter en directeur van de Missing Chapter Foundation, bovendien een workshop getiteld ‘Energiebesparing: hoe leraren samen met kinderen het verschil maken.’ Hierin licht zij het lesprogramma WaterSpaarders toe, dat kinderen in de bovenbouw van de basisschool de vaardigheden, instrumenten en een veilige leerplek geeft om te leren en thuis in actie te komen. Deze workshop gemist? Niet getreurd, want er staan nog veel meer inhoudelijke seminars, presentaties en workshops op de planning. Bekijk daarvoor het volledige programma.

VorigePredicaat Excellente School inspireert scholen om zich verder te verbeteren
VolgendeRekentoets doorgevoerd ondanks kritiek
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter