De PO-Raad heeft in een brief aan de Kamer het belang benadrukt van privacy bij het gebruik van digitale leerlinggegevens. In de brief laat ze de Tweede Kamer weten welke acties ze onderneemt om die privacy zo goed mogelijk te helpen waarborgen. De Kamer debatteert woensdag over dit onderwerp.

De PO-Raad wil de scholen op sectorniveau ontzorgen en hen tegelijkertijd ondersteunen bij het vormgeven van hun verantwoordelijkheid met betrekking tot het verwerken van leerlinggegevens. Dat doet ze onder meer door modelbewerkingsovereenkomsten op te stellen voor leveranciers van digitaal leermateriaal, zo schrijft vicevoorzitter Simone Walvisch in de brief.

De PO-Raad pleit voor publiek toezicht op het borgen van privacy, zodat die borging niet vooral bij commerciële partijen ligt.

Door toenemend gebruik van ICT in de maatschappij wordt privacy steeds belangrijker. Niet alleen scholen en uitgeverijen gebruiken digitale leerlinggegevens om goed onderwijs te geven, ook bijvoorbeeld de GGD heeft te maken met digitale informatie van kinderen. De digitale wereld rondom het kind beperkt zich dus niet tot de school. In het licht hiervan pleit de PO-Raad ook voor een visienota over het kind en zijn privacy die alle partijen inzicht geeft in hoe zij ook in de toekomst op verantwoorde wijze met deze gegevens kunnen blijven omgaan.

VorigeRekentoets baart onderwijs zorgen
VolgendeScholen met flexibele tijden presteren slechter
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter