De PO-Raad en VO-raad hebben zich succesvol verzet tegen het landelijk opleggen van bepaalde antipestprogramma's. Dat schrijft dagblad Trouw op 14 juli. Volgens de sectorraden zijn er andere goede methodes beschikbaar als alternatief voor erkende methodes. Scholen moeten meer ruimte hebben pesten aan te pakken op een manier die aansluit bij hun visie.

In het artikel komt ook Daan Wienke van het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) aan het woord. Wienke was voorzitter van de commissie die in opdracht van staatssecretaris Sander Dekker (onderwijs) 61 antipestprogramma's tegen het licht hield. Die commissie rapporteerde eind mei dat slechts dertien programma's die door scholen worden gebruikt om pesten te signaleren en aan te pakken 'kansrijk' zijn. De rest werd afgekeurd. Wienke: "Er was een wildgroei aan methodes. Wij hebben orde in die chaos proberen te scheppen. Er was veel onzin waaraan geld werd verkwist. Dit lijstje van dertien is een zegen voor scholen", aldus Wienke, die stelt dat er bij de afgewezen programma's ook in potentie waardevolle programma's zitten, waarbij nog onvoldoende effectonderzoek heeft plaatsgevonden. "Het komt nu aan op het gezond verstand van schoolbesturen en ouders", zegt Wienke in de krant.

VorigeVVD en PvdA: minder vakken op school
VolgendeRinda den Besten in NRC Handelsblad: ‘Stel kinderopvang niet langer bloot aan grillen van de markt’
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter