In dagblad Trouw van maandag 29 september, betoogt Rinda den Besten, voorzitter van de PO-Raad, dat het aantal uren gymles niet bij wet verplicht zou moeten worden. De Tweede Kamer pleitte hier onlangs voor in een debat en overweegt hierover een motie in te dienen. Het zou voor het eerst zijn dat het aantal uren voor een schoolvak wettelijk wordt vastgelegd.

In het opinieartikel schrijft Den Besten dat een wettelijke verplichting indruist tegen de vrijheid van onderwijs. Omdat de PO-Raad het onderwijs beter wil maken, heeft ze over het verbeteren van het bewegingsonderwijs afspraken met het kabinet gemaakt over bewegingsonderwijs. In 2017 krijgen alle leerlingen wekelijks twee lesuren gym van een bevoegde (vak)leerkracht.

In de wet het aantal uren gymles vastleggen, is bovendien niet de juiste weg naar gezondere en fittere kinderen, schrijft Den Besten. Ouders, gemeenten en sportverenigingen hebben ook een belangrijke rol.

VorigeSchool moet elk kind accepteren
VolgendeVerhoging licentiekosten voor bekijken dvd’s onacceptabel
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter