Diverse jeugdinspecties hebben samen een website opgezet voor professionals om het aantal leerlingen dat thuis zit, te helpen weer naar school te gaan. De website www.reikthuiszittersdehand.nl is een handleiding met achtergrondinformatie, tips, inzichten en praktijkvoorbeelden.

Bij deze 'thuiszitters' gaat het doorgaans om kwetsbare kinderen, complexe problemen en een vaak langdurige zoektocht naar passend onderwijs en zorg. Voor de aanpak van deze problematiek bestaat niet één beproefd recept; wel zijn er bepaalde acties die de kans op succes vergroten. De handleiding geeft daarin inzicht.

Het aantal thuiszitters op nul

In Nederland is het recht op onderwijs geborgd in wet- en regelgeving, onder meer in de leerplichtwet. Toch zitten jaarlijks vele leerplichtige leerlingen om diverse redenen thuis. Over het algemeen gaat het om kwetsbare jongeren, om complexe problemen en om een vaak langdurige zoektocht naar passend onderwijs en zorg. Het is voor deze jongeren en hun ouders dat een werkende aanpak van het thuiszitten belangrijk is.

VorigeInschrijving Op weg naar Het Lagerhuis geopend
VolgendeSchool moet elk kind accepteren
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter