De Codeweek vraagt aandacht voor het belang van leren programmeren. Codeweek 2014 gaat op 10 oktober van start met een spetterende kick-off in Nemo in Amsterdam. Deze gehele week worden er door het hele land activiteiten georganiseerd die kinderen kennis laten maken en stimuleren om aan de slag te gaan met code en programmeren.

Hoe kun je meedoen met de Codeweek?

• Kinderen, jongeren en volwassen kunnen deelnemen aan een of meer van de Codeweek-events of een code-initiatief uit de Code-database

• Programmeurs kunnen zich opgeven voor het CodeUur of Geef IT Door en zo hun passie voor programmeren doorgeven aan scholieren

• Docenten kunnen een aan de slag met de gratis toolkit om codelessen te geven op school

• Iedereen die deelneemt kan zijn ervaringen delen en anderen inspireren!

CodeUur

Tijdens het CodeUur gaan we duizenden leerlingen in Nederland inspireren om te leren programmeren! Op vrijdag 10 oktober om 8.30 uur ’s ochtends starten 12 basisscholen, in 12 verschillende provincies met één uur programmeren.

De initiatiefnemers van CodeUur hebben een lesprogramma ontwikkeld voor kinderen van groep 8 van de basisschool. Deze les willen we laten verzorgen door de programmeurs van startups en technologie bedrijven zodat de kinderen echt zien hoe belangrijk programmeren is en welke prachtige carrièrekansen zich voordoen als je kan coden. Voor bedrijven biedt het de mogelijkheid om vroegtijdig kinderen, onderwijs en ouders duidelijk te maken hoe belangrijk het is om technologie onder de knie te hebben.

Meer informatie is te vinden op: www.codeweek.nl

VorigeEen op de vier scholen werkt aan gezondheid op school
VolgendeScholieren en politici gaan de discussie aan op ‘Kleine Prinsjesdag’
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter