De Tweede Kamer blijft doorgaan met debatteren over wat wel en niet in de klas ter sprake moet worden gebracht, zegt voorzitter van de PO-Raad, Rinda den Besten in dagblad Trouw van woensdag 10 september. De krant maakte een rondgang langs ‘prominenten in de onderwijswereld’, met de vraag wat er sinds de publicatie van het rapport-Dijsselbloem in 2008 is veranderd. Het rapport oordeelde destijds dat de overheid moest stoppen met het invoeren van koerswijzigingen op school zonder de resultaten te hebben getest. Zes jaar na de publicatie, zo schrijft Trouw, zijn de meeste prominenten het met elkaar eens: Het onderwijs, met name het MBO en het PO, heeft van de overheid niet meer maar juist minder ruimte gekregen.

In juni sprak podium al met twee bestuurders over de vraag wat er terecht gekomen is van de aanbevelingen uit het rapport. Begin oktober biedt De Onderwijsraad hierover een rapport aan de Tweede Kamer aan.

VorigeWerkdruk nekt startende docenten
VolgendeStart 10 nieuwe Vakcolleges in schooljaar 2014-2015
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter