Met de start van het nieuwe schooljaar openen 10 nieuwe Vakcolleges hun deuren. Met 5 nieuwe Vakcolleges Techniek en 5 nieuwe Vakcolleges Mens & Dienstverlenen staat de teller van het totaal aantal Vakcolleges in Nederland op 92.

Nieuwe Vakcolleges
Scholen die vanaf dit schooljaar starten als Vakcollege Techniek zijn De Meander (Gouda), Dendron College (Horst), Stad College (Almere), Hoofdvaart College (Hoofddorp) en Zuyderzee College (Emmeloord).
De nieuwe Vakcolleges Mens & Dienstverlenen zijn De Meander (Gouda), Dendron College (Horst), Dr. Nassau College (Assen), Stad College (Almere) en Zuyderzee College (Emmeloord).

Vakcollege in voorbereiding
CSG Liudger (Drachten) start volgend schooljaar als Vakcollege Techniek en Vakcollege Mens & Dienstverlenen. De school treft dit schooljaar voorbereidingen om de school gereed te maken. Leerlingen kunnen zich vanaf nu inschrijven op dit Vakcollege.

De Vakroute
De nieuwe Vakcolleges geven onderwijs volgens de door Vakcollege Groep ontwikkelde Vakroute. De Vakroute is een opleidingsroute in het vmbo en het mbo en kenmerkt zich door leren en oriënteren in de praktijk vanaf leerjaar 1 en een nauwe samenwerking tussen vmbo, mbo en werkgevers. Hierdoor stimuleert de Vakroute praktisch talent, stromen vmbo-leerlingen kansrijk door naar de arbeidsmarkt en worden werkgevers voorzien van goed opgeleide en gemotiveerde vakmensen.

VorigeTrouw: 'Politiek houdt onderwijs in de tang'
VolgendeVolkskrant: 'Aantal leerlingen basisschool slinkt rap'
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter