NOS en NTR lanceren Zapp Weekjournaal

Op zondag 14 september start om 17.40 uur het Zapp Weekjournaal, een nieuw wekelijks actualiteitenprogramma voor kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar. Zapp Weekjournaal is een coproductie van NOS en NTR en wordt uitgezonden vanuit de NOS-studio in Hilversum. Het programma is de opvolger van het bekende en vertrouwde Schooltv-weekjournaal, dat sinds 1981 elke vrijdagmorgen om 11.00 uur werd uitgezonden voor leerlingen in groep zeven en acht van het basisonderwijs. In het half uur durende programma ligt in het Zapp Weekjournaal de nadruk op verdieping en uitleg bij het nieuws. Met achtergronden bij actuele gebeurtenissen wordt op een aansprekende manier de kennis van kinderen vergroot en hun blik op de wereld verruimd. De gezichten van het nieuwe jeugdprogramma: Tamara Seur (presentatie), Lucas van de Meerendonk en Milou Stoop (verslaggeving). De uitzendingen zijn online terug te zien via Schooltv.nl en Jeugdjournaal.nl.

Zapp Weekjournaal informeert kinderen over nieuws en actualiteiten uit de 'volwassen wereld' én uit hun eigen leefwereld. Dat gebeurt met verdiepende reportages in binnen- en buitenland, studiogasten, een terugblik op de afgelopen week en een vooruitblik op de gebeurtenissen in de aankomende week.

De redactie van het Zapp Weekjournaal zit op dezelfde plek als de redactie van het NOS Jeugdjournaal en beide redacties werken inhoudelijk en praktisch nauw samen. Het doel hiervan is om kinderen, maar ook leerkrachten, optimaal te bedienen. In het NOS Jeugdjournaal zien kinderen tweemaal daags (om 08.45 en 18.45 uur, NPO Zapp) het laatste nieuws; op zondag biedt Zapp Weekjournaal achtergronden bij nieuwsgebeurtenissen, die maandag besproken kunnen worden op school.

Presentatie
Tamara Seur is op dit moment een van de presentatoren van het NOS Jeugdjournaal. In september gaat ze bij Zapp Weekjournaal aan de slag. Ook Milou Stoop werkt momenteel bij het Jeugdjournaal. Zij maakt de stap van Jeugdjournaal-redacteur naar verslaggever bij Zapp Weekjournaal. Lucas van de Meerendonk is bekend van het SchoolTV Weekjournaal (NTR) waar hij afgelopen half jaar verslaggever is geweest. Meer info over het team van het nieuwe jeugdprogramma lees je in de bijgevoegde biografieën.

Zapp Weekjournaal (NOS en NTR) elke zondag op NPO Zapp, van 17.40 - 18.10 uur.

VorigePO-Raad doet onderzoek naar zomervakantie
VolgendeStaatssecretaris in beroep om fusietoets te redden
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter