De PO-Raad laat de komende weken onderzoek doen naar stelsel, spreiding, verschuiving en lengte van de zomervakantie in het primair onderwijs. Het onderzoek onder schoolbesturen, schoolleiders, leraren en ouders begint deze week in het Noorden van het land. De komende weken komen ook de andere regio’s aan de beurt.

De PO-Raad wil weten hoe verschillende belanghebbenden in het primair onderwijs denken over verschillende aspecten van de zomervakantie. Wat vinden zij van de huidige situatie met een vakantie van zes weken, een spreiding over drie regio’s en een wisselende startdatum? En wat vinden zij de ideale situatie voor zichzelf en voor leerlingen? Het onderzoek wordt uitgevoerd door DUO Onderwijsonderzoek.

Schoolbesturen die lid zijn van de PO-Raad worden via de mail voor dit onderzoek benaderd. Schoolleiders, leraren en ouders krijgen via bestaande contacten met het onderzoeksbureau een uitnodiging voor het onderzoek. De PO-Raad verwacht eind september de uitkomsten van het onderzoek.

VorigeVoor het eerst in 10 jaar weer papieren Dikke Van Dale
VolgendeNOS en NTR lanceren Zapp Weekjournaal
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter