Voorzitter Rinda den Besten van de PO-Raad markeerde op vrijdag 27 juni in Utrecht de start van de bijeenkomst van samenwerkingsverbanden in het primair onderwijs. ,,We maken een doorstart naar samenwerking tussen de nieuwe samenwerkingsverbanden, want Passend onderwijs doe je samen. Dat kan niemand alleen.”

Ruim 50 directeuren en coördinatoren van samenwerkingsverbanden waren naar Utrecht gekomen voor de startbijeenkomst van samenwerkingsverbanden Passend onderwijs in het primair onderwijs. Het programma bestond uit korte terugblikken, maar vooral uit veel vooruitkijken. Den Besten: ,,Over vier weken beginnen we officieel met Passend onderwijs. Elke leerling krijgt een passend onderwijsaanbod, de schoolbesturen hebben zorgplicht voor de leerlingen en de samenwerkingsverbanden vervullen daarbij een schanierfunctie”, aldus de voorzitter van de PO-Raad. ,,Het is heel belangrijk dat we elkaar meenemen in de ervaringen met Passend onderwijs. Natuurlijk moet ieder de eigen antwoorden vinden die passen bij de regio, maar laten we niet allemaal het wiel gaan uitvinden.”
Leiderschap en kwaliteit

Tijdens de bijeenkomst was er verder veel ruimte voor de aanwezige directeuren en coördinatoren om kennis en ervaringen uit te wisselen. Daarbij kwamen elementen naar voren als leiderschap, samenwerking, de financieel-administratieve inrichting van het samenwerkingsverband, kwaliteit en monitoring. De PO-Raad gebruikt de informatie, signalen en andere input van de samenwerkingsverbanden weer bij de eigen standpuntbepaling en advisering over de implementatie van Passend onderwijs.

VorigeSchooltv Weekjournaal stopt!
VolgendeKabinet maakt lesgeven in vreemde taal op basisschool mogelijk
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter