Het Schooltv Weekjournaal verdwijnt van de buis. Vandaag is de laatste aflevering te zien, bevestigde een woordvoerder van de NTR een bericht in het AD. Het NTR-programma was 33 jaar onder schooltijd te zien.

Na de zomervakantie komt er een nieuw actualiteitenprogramma voor de jeugd voor terug, dat elke zondagmiddag wordt uitgezonden. Het nieuwe weekjournaal komt zondagavond online te staan. Leraren van basisscholen kunnen het programma in de loop van de week in hun klas laten zien door het gezamenlijk via internet te bekijken.

De NTR is zich bewust van 'de grote verandering die het nieuwe tijdstip voor scholen met zich mee kan brengen', maar vindt de tijd er rijp voor. 'We weten ook dat er steeds meer online wordt gekeken via het digibord op momenten dat het de leraar uitkomt', zegt hoofdredacteur NTR Jeugd Ben Groenendijk. Het nieuwe programma wordt samen gemaakt met de NOS.

Dokter Corrie
Zo'n 80 procent van alle scholen keek elke week naar het Schooltv Weekjournaal, bestemd voor leerlingen in groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Vorig jaar ontstond er nog veel ophef over de rubriek van Dokter Corrie, die op een expliciete en jolige manier seksuele voorlichting geeft. Duizenden ouders maakten er bezwaar tegen. De NTR bekijkt of er een apart programma van Dokter Corrie voor de jeugd kan komen.

VorigeWerkgeheugen voorspelt lees- en rekenontwikkeling
Volgende"Passend onderwijs doe je samen"
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter