Opnieuw organiseert UNICEF Nederland de UNICEF Talent Battle: een talentenjacht voor muziekformaties en bands van middelbare scholen. Door deel te nemen aan de talentenjacht steunen muzikale scholieren UNICEF en maken ze kans op exclusieve podiumtijd op poppodia, muziekprijzen én de UNICEF Talent Battle award. Elke middelbare schoolband of –formatie kan meedoen. Inschrijven kan tot en met 5 oktober 2014 via www.unicef.nl/talentbattle

Tijdens de UNICEF Talent Battle gaan groepen en bands van verschillende middelbare scholen de strijd met elkaar aan. Na de online stemronde gaan de vierentwintig bands met de meeste stemmen door naar de live voorrondes. Zij spelen in poppodium Bitterzoet in Amsterdam, Ekko in Utrecht of De Supermarkt in Den Haag. De negen beste bands gaan door naar de grote benefietfinale op 26 november in Amsterdam. De opbrengst ervan gaat volledig naar de kinderrechtenorganisatie, specifiek naar de campagne tegen kindersterfte. De winnende band ontvangt de UNICEF Talent Battle Award én een muzikaal prijzenpakket.

“Eigenlijk vinden we dat muziek maken geen wedstrijd is, maar voor de UNICEF Talent Battle maakten we graag een uitzondering", aldus zanger Dylan van Dam van The Hague Idiots, de winnaars van UNICEF Talent Battle in 2013. "Wij krijgen kansen om te studeren, onszelf te ontwikkelen en te doen wat wij het liefste doen: muziek maken. Voor ons is dat normaal, het is echter helemaal niet zo vanzelfsprekend." De vier jongens van The Hague Idiots gaven hun prijs, €2500 aan muziekinstrumenten, aan asielzoekers in Nederlandse opvangcentra.

VorigeLeerlingen lezen en rekenen beter
VolgendeSacha Hilhorst winnaar Write Now! 2014
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter