De 19-jarige Sacha Hilhorst uit Utrecht is de winnaar van Write Now! 2014. Dit maakte juryvoorzitter Lize Spit vanmiddag bekend tijdens de finale in de Unie in Rotterdam. Sacha won een MacBook, een coachingstraject van literair agentschap Sebes & Van Gelderen en optredens op Wintertuin en Geen Daden Maar Woorden Festival.

De jury bestaande uit Lize Spit (juryvoorzitter, auteur), Erik Brus (eindredacteur Passionate Platform), Jan Herregods (redacteur Metro Vlaanderen), Merijn Hollestelle (literair agent Sebes & Van Gelderen) en Niña Weijers (auteur) beoordeelde anoniem de nieuwe teksten die de finalisten schreven. Uit het juryrapport: “De jury had bij ['Vlees en bloed'] de indruk dat er eindelijk ‘eens iets op het spel stond’. Het werd een ruwe parel genoemd." Dat de worsteling van het hoofdpersonage nooit echt gepreciseerd wordt is, zo meent de jury, net de sterkte van deze tekst. Zij krijgt een uitweg aangeboden, maar is eigenlijk te moe om hier iets mee aan te vangen, dat is ontroerend jammer. De zin ´Alles is dood, alles leeft nog,’ raakt de kern van het verhaal.

Er werd massaal gestemd voor de Write Now! Metro Vlaanderen Publieksprijs, ruim 2.000 mensen brachten hun stem uit. De 25-jarige Esa Denaux uit Leuven nam de publieksprijs in ontvangst, zij won een iPad en een publicatie in Metro Vlaanderen.

Het afgelopen weekend stond geheel in het teken van de grote finale van Write Now!. De veertien finalisten volgden een schrijfworkshop bij Elfie Tromp, waarin zij leerden hoe ze een sterke begeleidende brief schrijven bij hun werk. Ellen Deckwitz gaf een masterclass in het presenteren van je tekst en jezelf op het podium, verder werd er onder andere een bezoek gebracht aan de Parade. De prijsuitreiking in de Unie was de feestelijke afsluiting van het finaleweekend.

VorigeMuzikale scholieren gezocht voor UNICEF Talent Battle
VolgendeDekker wil geen verplichte begintoets en onderzoekt maat toegevoegde waarde
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter