Science Center NEMO in Amsterdam is woensdag uitgeroepen tot het beste 'kidsproof' museum van 2014. Het wetenschapsmuseum werd de winnaar nadat 2364 jeugdige 'museuminspecteurs' het afgelopen jaar Nederlandse musea hadden getoetst op kindvriendelijkheid.

Op de website museuminspecteurs.nl konden kinderen tot en met 12 jaar een inspectierapport invullen voor de verkiezing. In totaal werden 3893 inspectierapporten ingevuld, over 367 verschillende musea. Niet eerder deden zo veel kinderen mee. Zij beoordeelden musea op zaken als service, wat er speciaal te doen is voor kinderen en wat er te doen en te leren is.

NEMO kreeg van de inspecteurs het hoogste gemiddelde cijfer van een 9. Het wetenschapsmuseum, waar kinderen veel dingen kunnen aanraken en van alles kunnen proberen, stootte daarmee na 2 jaar Discovery Center Continium in het Limburgse Kerkrade van de troon.

Vanaf juli kunnen kinderen via internet weer inspectierapporten invullen voor de verkiezingen van volgend jaar. De museuminspecteurs en de verkiezing van het kidsproof museum zijn een initiatief van de ANWB en de Museumvereniging om museumbezoek door kinderen te stimuleren.

VorigeVmbo'ers mogen examen wiskunde opnieuw doen
VolgendeLAKS hoopvol vanwege aandacht VO in akkoord leenstelsel
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter