Alle eindexamenleerlingen vmbo-kb, die tijdens het examen wiskunde ineens een onbekende rekenmachine voor hun neus hadden en daar niet mee konden omgaan, mogen dat examen opnieuw doen. Dat heeft de Onderwijsinspectie laten weten.

Het probleem zat bij de rekenmachine die bij het digitale examen is gebruikt. Hierbij moest een speciaal knopje ingedrukt worden om een getal negatief te maken. Het is nog niet bekend hoeveel van de ruim 19.000 leerlingen die op het vmbo-kb wiskunde examen hebben gedaan, ook daadwerkelijk hinder hebben ondervonden. 'Bij proefexamens werd hetzelfde type rekenmachine gebruikt, dus toen hadden de leerlingen het ook kunnen weten', aldus een woordvoerder van de Onderwijsinspectie.

In het onderwijs worden verschillende types rekenmachines vaak gebruikt. Bij de ene moet het min-teken worden ingedrukt om een negatief getal te maken, bij een andere - die bij dit examen is gebruikt - doet een apart knopje dat.

VorigeLijst met anti-pestmethoden beschikbaar
VolgendeNEMO leukste museum voor kinderen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter