Deze week ontvangt elke school in Nederland de poster met de spelregels. Daarmee is de Nationale Onderwijsprijs officieel van start gegaan. De tweejaarlijkse ‘Oscar van het Nederlandse Onderwijs’ wordt al uitgereikt sinds 1993 en heeft als belangrijkste doelstelling inspirerende initiatieven in het Nederlandse onderwijs voor het voetlicht te brengen en te verspreiden.

De Nationale Onderwijsprijs bestaat uit 'De Bronzen Olifant', een kunstwerk van ruim 20 kg, en een bedrag van € 7.000,=. Scholen kunnen deelnemen met een activiteit of project uit hun eigen onderwijspraktijk. De prijs heeft een getrapte opzet: in elke provincie wordt in het najaar een eigen onderwijsprijs uitgereikt, opdat scholen zich ook regionaal kunnen profileren. De provinciale winnaars worden genomineerd voor de landelijke finale in maart 2015. Er zijn twee categorieën: basisonderwijs en voortgezet onderwijs.

Alle informatie is te vinden op www.onderwijsprijs.nl Belangstellende scholen kunnen zich via het aanmeldformulier op deze site aanmelden bij het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP), dat de coördinatie in handen heeft. Alle inzendingen worden te zijner tijd geplaatst op de website.

VorigeNieuwe videosite Schooltv online
VolgendeEén op de twintig jongeren gebruikt Ritalin bij toetsen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter