De NTR heeft vandaag de geheel vernieuwde website van Schooltv gelanceerd: Schooltv.nl. Leerzame video's vormen daarop de hoofdmoot, waaronder de circa vierduizend clips van de bekende Schooltv-beeldbank. Daarnaast bevat de nieuwe videosite talloze fragmenten van bekende jeugdprogramma's van de NTR, zoals Sesamstraat en Het Klokhuis. De nieuwe site markeert de verbreding van Schooltv van een vertrouwde onderwijsvoorziening naar een eigentijdse online videoservice voor school en thuis.

Alle video's op Schooltv.nl zijn gemakkelijk op trefwoord, en op verschillende leeftijdsgroepen binnen 0 tot 18 jaar te vinden. Met het NTR-Schooltv-keurmerk weet iedereen dat het beeldmateriaal verantwoord is, zowel voor thuis als onder schooltijd. De video's vormen op de nieuwe website het uitgangspunt en zijn vrij toegankelijk. Een handige nieuwe tool is de deelknop die bij iedere video staat. Zo zijn fragmenten en clips gemakkelijk via e-mail of social media te delen met collega's of ouders. Hierdoor kunnen leerkrachten de ouders meteen informeren over een actueel onderwerp dat tijdens de lessen wordt behandeld, zodat kinderen en ouders thuis de video's uit de les en hun favoriete programma's samen kunnen bekijken.

Webshop
Niet alleen de website is totaal vernieuwd, ook de webshop van Schooltv (schooltvwebshop.nl) zit in een nieuw jasje. Alle producten voor het basisonderwijs zijn daar nu al te vinden. De producten voor het voortgezet onderwijs zijn vanaf 1 juli in de nieuwe shop te bestellen. Tot die tijd worden bestellers doorverwezen naar de huidige shop, die nog een tijd online zal blijven. De mobiele versie van Schooltv is voor aanvang van het nieuwe schooljaar gereed. Kijk op: schooltv.nl.

VorigeScholieren kiezen PVV
VolgendeWin een olifant voor uw school!
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter