Begin juli gaat de bioscoopfilm Oorlogsgeheimen in première. Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jacques Vriens. Bij de film is voor de bovenbouw van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet gratis lesmateriaal beschikbaar.

De film Oorlogsgeheimen is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Het verhaal gaat over de 11-jarige Tuur en zijn vriend Lambert en hun klasgenootje Maartje die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Zuid-Limburg wonen. Ze krijgen te maken met dilemma’s en moeilijke keuzes, die te maken hebben met de vraag wie er nog te vertrouwen is.

Bij de film is voor scholen lesmateriaal gemaakt, dat kosteloos kan worden besteld. Voor de bovenbouw van het basisonderwijs zijn een werkboekje en een digitale les gemaakt. Voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs is een krant beschikbaar.

Het lesmateriaal voor het basisonderwijs is maandag door Jacques Vriens gepresenteerd op de rooms-katholieke basisschool Sint-Martinus in diens Zuid-Limburgse woonplaats Gronsveld.

Werkboekjes basisonderwijs bestellen
Kranten voortgezet onderwijs bestellen

VorigeExamens gestolen in Almere
VolgendeHoe kiezen aankomende studenten?
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter