Leerlingen van het Buitenhout College in Almere die dinsdag het examen beeldende vorming hebben gedaan, moeten dat examen opnieuw maken. Een woordvoerder van de Onderwijsinspectie bevestigt dat het examen ongeldig is verklaard, zoals de website Scholieren.com meldt.

De reden van de ongeldigverklaring is dat de gemaakte vmbo-examens dinsdagmiddag zijn gestolen. Leerlingen zijn woensdag geïnformeerd dat ze in juni tijdens het tweede tijdvak, dat 16 juni begint, het examen nog eens moeten doen. Ze behouden het recht op herkansing. De betreffende leerlingen horen dus pas later of ze geslaagd zijn of niet. Ouders en hun kinderen worden donderdag tijdens een bijeenkomst op de school bijgepraat.

Volgens een van de scholieren gingen de examens niet direct de kluis in, maar bleven ze liggen op een bureau in een klaslokaal. Het lokaal ging wel op slot, maar op het slot zouden veel sleutels passen, zodat het niet heel moeilijk is binnen te komen, zo meldt de scholier op Scholieren.com.

VorigeBijna 7000 klachten bij LAKS over examens
VolgendeGratis lesmateriaal bij film Oorlogsgeheimen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter