Op de eerste dag van de eindexamens zijn bij het Landelijke Aktie Komitee Scholieren (LAKS) ongeveer 7000 klachten binnengekomen. Veel vwo-kandidaten zeiden via de eindexamenklachtenlijn dat Nederlands toch wel erg lastig was. 'De tekst was moeilijk en de vragen soms lastig te beantwoorden', zei een woordvoerster van het LAKS.

Ook over het havo-examen Kunst kwamen klachten binnen. 'Er waren twee vragen die weinig met kunst te maken hadden. Die sloten niet aan bij de tekst. Een was economisch gericht, de ander historisch, liet het LAKS weten. Het examen management & organisatie viel mee.'

Vandaag begonnen de eindexamens voor zo'n 198.000 scholieren op het vmbo, de havo en het vwo. In de tweede week van juni krijgen de eindexamenkandidaten de uitslag; daarna volgen nog herkansingen voor wie die nodig heeft.

VorigeDe eindexamens beginnen weer!
VolgendeExamens gestolen in Almere
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter