Het is weer de tijd van het jaar dat de energiedrankjes in grote aantallen worden genuttigd en ongeveer 198.000 scholieren stijf staan van de stress. De eindexamens beginnen namelijk vandaag weer. De komende weken is het erop of eronder voor ongeveer 105.000 vmbo'ers, 56.000 havo-scholieren en 37.000 leerlingen op het vwo.

Op de eerste examendag mogen de vmbo-leerlingen zich buigen over transport en logistiek en voertuigentechniek, voor de havo staan de vakken kunst en management & organisatie op het programma en vwo'ers moeten het examen Nederlands maken.

Fraude
Vorig jaar werd de examenperiode opgeschrikt door de grootste fraude ooit: het vwo-examen Frans lekte uit en werd daarop uitgesteld. Het bleek zelfs dat uit een Rotterdamse middelbare school 27 examens waren gestolen. Het is voor de leerlingen te hopen dat het dit jaar rustiger blijft.

In de tweede week van juni krijgen de eindexamenleerlingen de uitslag, daarna volgen nog herkansingen voor wie die nodig heeft.

VorigeNederlandse onderwijs in Europese top
VolgendeBijna 7000 klachten bij LAKS over examens
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter