Jongens motiveren voor lezen met nieuwsteksten

Uit tal van onderzoeken blijkt dat jongens over het algemeen minder plezier hebben in lezen dan meisjes van dezelfde leeftijd. Op de bronnen pagina van Nieuws in de klas is een literatuuronderzoek geplaatst waarin uiteengezet wordt wat het belang is van leesmotivatie, wat de verschillen zijn tussen jongens en meisjes en hoe nieuwsteksten een rol kunnen spelen bij het bevorderen van de leesmotivatie.

Dit onderzoek sluit aan op het thema van het congres Lezen Centraal: Jongens scoren met lezen! van Stichting Lezen dat op 9 april in de Amsterdam ArenA heeft plaatsgevonden en waarbij Nieuws in de klas aanwezig was.

VorigeSubsidie beschikbaar voor cultuuronderwijs
Volgende‘Rol schoolleider essentieel’
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter