Scholieren, docenten, schoolbesturen en directies kunnen sinds vandaag uitmaken wie de beste geschiedenisleraar van Nederland is. Omroep NTR en het Rijksmuseum in Amsterdam hebben daar een verkiezing voor in het leven geroepen.

Via de website ntr.nl/geschiedenisleraar kan tot 1 mei de favoriete docent worden aangemeld. Een vakjury maakt vervolgens een selectie en bezoekt de leraren op school. Daaruit rollen 10 nominaties. Tijdens de Nacht van de Geschiedenis in oktober wordt de winnaar bekendgemaakt.

De NTR en het Rijksmuseum menen dat de geschiedenisleraar 'een cruciale rol vervult' bij goed geschiedenisonderwijs. 'Dat gaat om het ontwikkelen van historisch besef, het leren kritisch te denken en het leggen van verbanden tussen heden en verleden. De geschiedenisleraar van vandaag daagt zijn leerlingen uit met lessen waarin zij leren historische zaken in hun context te plaatsen.'

VorigeScenariomodel PO geactualiseerd
VolgendeBeschikbare eindtoetsen voor het basisonderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter