Kinderboekenschrijver Harmen van Straaten vertelt over ‘zijn’ tentoonstelling IJstijd

Op woensdag 9 april 2014 organiseert het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden een gratis informatiemiddag voor leerkrachten uit het basisonderwijs, om kennis te maken met het aanbod van het museum. Kinderboekenschrijver en illustrator Harmen van Straaten vertelt deze middag over de spannende tentoonstelling IJstijd, die hij samen met het museum maakt (te zien vanaf 11 oktober). Meer informatie over de dag en de museumles voor groep 5-7 bij de tentoonstelling staat op www.rmo.nl/basisonderwijsdag.

De kindertentoonstelling IJstijd is een educatief avontuur voor groep 5-7. Kinderboekenschrijver Harmen van Straaten schreef het verhaal en tekende het decor. Tijdens de museumles maken de leerlingen kennis met de ijstijdkinderen Bor en Veer. Van hen leren ze hoe de eerste moderne mensen van Europa woonden. De leerlingen moeten bewijzen dat ze de ontberingen van de ijstijd aankunnen, doorstaan kou, gaan op jacht en maken vuur. Ook staan de leerlingen oog in oog met gevaarlijke dieren en kunnen ze leren hoe ze zelf gereedschap kunnen maken.

Deelnemers aan de informatiedag op april kunnen die dag gratis het museum bezoeken. Ze ontvangen na afloop van het programma de onderwijsfolder met aanbod voor het schooljaar 2014-2015 en een boek van Harmen van Straaten.

Programma woensdag 9 april
14.30 uur Ontvangst met koffie en thee
15.00 uur Welkom door Wim Weijland, directeur en Marieke Peters, medewerker Educatie
15.15 uur Een nieuwe museumles bij Archeologie van Nederland voor groep 3-4
door Hanneke van der Kooij, leerkracht Openbare Montessorischool Oegstgeest
15.45 uur Met de bovenbouw naar de ijstijd
door Harmen van Straaten en Marieke Peters
16.15 uur Bezoek museum. Keuze uit:
- Museumles Archeologie van Nederland voor groep 3-4
- Museumles Egypte voor groep 5-7
17.00 uur Borrel in het Museumcafé
18.00 uur Einde

Harmen van Straaten illustreerde ruim 400 boeken in binnen- en buitenland en schreef ruim 50 boeken voor alle leeftijden. Van prentenboeken voor de allerkleinsten, voorleesboeken tot romans voor vijftienjarigen. Van zijn hand verscheen ook het kinderboekenweekgeschenk van 2013.

VorigeAantal iPadscholen groeit
VolgendeBekijk het water uit jouw buurt in NEMO tijdens het Museumweekend
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter