Wat leeft er in de sloten, grachten en vijvers van Amsterdam? Of in jouw eigen buurt? Neem zelf slootwater mee uit jouw buurt en onderzoek met een loep of met een microscoop wat er leeft. Of bekijk de watermonsters die op verschillende plekken in de stad zijn genomen. Tijdens het Museumweekend kan iedereen experimenteren met water. Ontdek de kracht van water door het maken van stuwdammen, maak van zand een eiland en volg de speciale Waterroute in NEMO met quizvragen en weetjes over water.


Gratis open voor iedereen
Tijdens het Museumweekend is NEMO het gehele weekend gratis geopend (09:30-17:30 uur). Bezoekers kunnen de wereld van wetenschap en technologie ontdekken in het museum en zich laten inspireren door maritieme, delta- en watertechnologie. Het waterprogramma tijdens dit weekend wordt georganiseerd door Topsector Water en NEMO.

Over het Museumweekend
Het 32e Museumweekend is een initiatief van de Nederlandse Museumvereniging. In het kader van 'Doe eens een museum' organiseren de bijna 300 deelnemende musea doe-activiteiten voor jong en oud. Met het Museumweekend streeft de Museumvereniging ernaar om nieuwe bezoekers met de musea kennis te laten maken. Informatie:www.museumweekend.nl.

Topsector Water
Topsector Water is een samenwerking van de overheid, het bedrijfsleven en onderzoeksinstellingen om de Nederlandse watersector nationaal en internationaal te blijven stimuleren.

Maak je wereld groter met NEMO
Van jong tot oud: iedere bezoeker ontdekt in Science Center NEMO zelf de wereld van wetenschap en technologie. NEMO is het grootste science center van Nederland en is voor iedereen die nieuwsgierig is. Een knetterende trui of een regenboog: na een bezoek aan NEMO zal je met nieuwe ogen naar de wereld kijken.

VorigeGratis informatiedag voor basisonderwijs in Rijksmuseum van Oudheden
VolgendeGroningen jaar lang onderwijsstad van Nederland
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter